"Toneelgroep Schater" bestaat momenteel uit 13 leden en vormt een enthousiaste club.  
  De groep bestaat meer dan 25 jaar en heeft op 25, 26 en 27 Maart 2011 haar jubileum gevierd met de uitvoering van "Sint Joris Tussen De Draken".
De oprichting in 1986 is eigenlijk gewoon ontstaan op een verjaardagsfeestje. Zoals we eigenlijk allemaal wel eens zeggen met een groepje "Zullen we iets gaan doen ?" In dit geval werd het toneelspelen. De meesten hadden nog nooit iets in die richting gedaan of misschien vroeger op school wel eens een gedicht voorgelezen, maar daar hield het dan ook bij op.
Eric Tollenaar nam de regie voor zijn rekening en nadat de oefenruimte geregeld was ging de groep van start. Ze begonnen op de zolder van het vroegere "Sursum Corda" aan de Fenacoliuslaan, dat aan de "C.J.V." behoorde.

Toneelstukken werden aangevraagd en het eerste optreden van de toneelgroep was een onderdeel van een gezellige avond van toentertijd zanggroep 'De Regenboog" Het volgende stuk werd opgevoerd in het wijkgebouw in de Steendijkpolder. Daarna kwam het echte werk en gingen we spelen in "De Schuurkerk ".

 

 
We proberen jaarlijks één of meerdere stukken (eenakters) in te studeren om die op de planken te brengen en dit varieert van Blijspelen ( wat onze naam ook doet vermoeden ) tot serieuze stukken en Wagenspelen. Hoewel de Schuurkerk onze "thuishaven "was, spelen we ook wel eens in de Koningshof, het Trefpunt in Maasland of een bejaardentehuis.
Verschillende van onze spelers nemen ook wel deel aan de "Culturele Uitmarkt ", 400 jaar Maassluis of ondersteunen Promotie Maassluis bij de Kerstmarkt.
Afgelopen jaren is er wel een wisseling van de wacht geweest, wat betreft regisseurs/seuses maar uiteraard ook bij de leden.
Uiteindelijk is het toch steeds weer een groep, die met elkaar veel plezier beleeft aan het beoefenen van toneelspel en dan zover te komen dat dit toneelstuk op de planken komt.

Klik op het schatertje      voor terug naar HOME.