Samenvatting Sint Joris Tussen De Draken

Het verhaal speelt zich af in het dromerige, slaperige stadje Drakendam. Op het Drakendamse Plein heeft Joris Jorissen, samen met zijn dochter Klaartje, een kleurig winkeltje met tweede handsgoederen. Joris is een doorgewinterde zakenman en heeft de hand weten te leggen op een heel speciaal handeltje wat hem heel wat geld zal opbrengen.

Klaartje heeft zo haar bedenkingen over deze handel. Lang kan Klaartje er echter niet bij stil staan want haar aandacht wordt opgeëist door Mees Kaarsevet en Tobbe van Wasdom, twee notoire aanbidders.

Mees Kaarsevet is een bleke onderwijzer en zeer geschikt om bijles te geven en Tobbe van Wasdom is een "geurige" kandidaat-notaris, hij maakt graag testamenten op.

De tweeling Grizella en Vampira den Draak, eigenaressen van twee herbergen op het plein, hebben op hun beurt weer hun ogen op deze twee heren laten vallen. Of hun bedoelingen louter en alleen van romantische aard zijn valt nog af te wachten.

Klaartje is erg gecharmeerd van een jonge, nogal verlegen en onontdekte dichter Simon Fontein en hij is ondersteboven van haar. Simon zoekt op originele wijze allerlei manieren om Klaartje te kunnen bewonderen.

Echter lijken zijn pogingen niet altijd het gewenste resultaat te geven.

Regelmatig komt ook Moeke Matglas, de helderziende van Drakendam, op het plein en met haar bril op ziet zij het bij vlagen minder helder. Moeke wil daar graag verandering in en ze reageert op het stukje in "Het Orgaan" van Mina Lever.

Mina Lever, de eindredacteur en eigenaar van de plaatselijke krant “Het Orgaan”, legt de gebeurtenissen vast op de gevoelige plaat en schrijft alles op. Dan gaat ze hollend naar de redactie om op tijd te zijn voor de krant.

Op zekere dag verschijnt professor Q.Q. Quartel in Drakendam, een wat zonderlinge dame en hoogleraar in tropische exoticalogie! Zij moet dan ook het naadje van de kous weten bij alle onverklaarbare zaken van Drakendam.

Kan Q wel alle vragen beantwoorden of wetenschappelijk bewijzen? Of moeten de andere bewoners van Drakendam het oplossen?

 

U kunt het komen zien in “Sint Joris tussen de Draken” geschreven door Aris Bremer.

 

Klik op het schatertje      voor terug naar INFORMATIE